Sous Vide Kuracie prsia
Kuracie prsia
Soľ, Čierne korenie, Rozmarín
Maslo
Kuracie prsia umyť a osušiť. Osoliť a okoreniť mletým korením. Vložiť do sous vide sáčku, pridať lyžicu masla a vetvičku rozmarínu. Zavákuovať. Pripraviť sous vide kúpeľ na 63°C vložiť do kúpeľa a pripravovať 1,5 hod.
Po vybratí z kúpeľa môžeme rýchlo schladiť. Odporúčam studenú vodu s kockami ľadu a potom uskladniť do chladničky, kde vydrží aj 5 dní. Poprípade po schladení uskladniť do mrazničky. Ak sa rozhodneme okamžite konzumovať, tak na rozpálenú panvicu kvapneme trochu oleja (alebo masti) a prsia po vybratí zo sáčka a usušení sprudka opečieme po oboch stranách. Šťavu zo sáčka môžeme využiť na prípravu šťavy k mäsku. Ak chceme pripraviť mrazené alebo chladené prsia je potrebné ich pred prípravou na panvici ohriať.