Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Krevety na cesnaku

 

krevety6a.jpg

 

  

Potrebujeme: 
• Krevety, mrazené (väčšie - malé by sa úplne "stratili" keďže sa "zvaria") cca.400g
• cesnak 3-4 strúčiky, alebo jeden malý bezstrúčikový
• chilli papričku (čerstvú alebo sterilizovanú)
• olivový olej
• provensálskekorenie

Postup:

krevety1a.jpg

Krevety opláchneme vodou a necháme odkvapkať.

 krevety2a.jpg

Na olivovom oleji speníme cesnak nakrájaný na plátky (hrubšie)

krevety4a.jpg

Pridáme krevety a nadrobno nakrájanú chilli papričku. Pozor olej najprv zmútnie a až po chvíli sa začne číriť.

 krevety5a.jpg

Pridáme provensálske korenie a opekáme dovtedy, kým olej nie je úplne číry. Krevety sú samé o sebe slané, takže nie je potrebné ich vôbec soliť. 

Papáme s chlebíkom, ktorý si namáčame do "šťavičky". A mimochodom odporúčam jesť priamo z panvice. :-))) 

 
Reklama