Bryndzová polievka
POTREBNÉ PRÍSADY
- 4-5 stredne veľkých zemiakov,
- 1 cibuľa,
- 2 kocky hubového bujonu,
- 2 alebo 3 malé kocky bryndze odporúčam bryndzu Liptov, tá je najlepšia na polievku( čím viac bryndze je lepšia),
- smotana šľahačková,
- červená sladká paprika (mletá),
- soľ,
- slaninka
POSTUP PRÍPRAVY
Do vody dám nakrájané zemiačky a cibuľu, ktorú nastrúham na strúhadle úplne nadrobno a nechám variť. Ked začne vrieť hodím bujóny. Počkám kým sa zemiačky neuvaria a potom polievočku odložím z plamena a vložím bryndzu, poriadne rozmiešam a dám opäť na plamen. Posypem paprikou, vlejem sladkú smotanu. Popritom si rozpražím slaninku na panvici (na drobné škvarčeky a hlavne veľa :-))) a vlejem do polievočky aj s masťou. Solím až na záver a môžte aj pokoreniť. Suroviny sú pre 4 osoby a v stredne veľkom hrnci.