Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Sviečková na smotane

26. 6. 2010

Suroviny:
-Hovädzie mäso-hov.zadne,alebo rostenka
-zelenina/mrkva a dosť veľa,zeler,petržlen,cibuľa,karelab
-čierne korenie
-nove korenie
-bobkový list
-citron
-šľahačková smotana


Postup:
Mäso prešpikujeme slaninkou,okorenime,osolime.Medzitym si orestujeme cibulu a vsetku zeleninu nakrajanu na drobne kusky do sklovita, pridame mäso v celku a po obidvoch stranach ho opečieme, pridame korenie, bobkovy list, koliesko citrona, podlejeme vodou a dusime do mäkka. Keď je mäsko udusene tak ho vyberieme, takisto vyberieme bobkovy list a korenie a citron a zbytok vymixujeme. Pripravime si šlahačkovu smotanu, urobime zatrepku a vylejeme k rozmixovanej zelenine, nechame prevrieť, dochutime cukrom a citronom. Mäsko nakrajame na kusky a vložime do omáčky. Pozor smotana keď sa prida tak nesmie silno vrieť, aby sa nezrazila a taktiež keď pridavaš kysle tak vždy nakoniec.

 
Reklama