Pečená krkovička
16. 1. 2011
Večer pred pečením krkovičku prešpikujem očisteným cesnakom. Nasolím, potriem olejom a nakorením. Dám do chladničky. Pred pečením pridám do pekáča bravčovú masť, podlejem vodou a krkovičku posypem rascou. Pekáč prikryjem alobalom a vložím do trúby predohriatej na 170-180 stupňov. Počas pečenia prelievam vypečenou šťavou a podľa potreby podlejem horúcou vodou. Posledných 15 minút zvýšim teplotu na 220 stupňov a dopečiem do červena, aby sa na povrchu vytvorila chrumkavá kôrka. Nechám chvíľu odpočinúť a krájam na 1,5 cm plátky. Je to mňamka s kyslou kapustou a knedlíkom. Dá sa jesť aj za studena s chlebíkom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.