Grilovaný syr so cherry paradajkami a cesnakovou bagetou
- 10 ks Hermelínu alebo Plesnivca
- olivový olej
- soľ, drvené čierne korenie
- 750g šery paradajok
- Bazalka
- 2 čerstvo upečené dlhé bagety
- 2-3 strúčiky cesnaku
- šalát na ozdobu
- balzamikový ocot podľa chuti
Syr rozkrojíme na polovice a naložíme na určitý čas do olivového oleja, soli a drveného čierneho korenia. Potom usušíme a opečieme na grile.
Šery paradajky umyjeme, osolíme, polejeme olivovým olejom a premiešame s nasekanou bazalkou. Upečieme v rozpálenej rúre alebo pod grilom.
Bagetu nakrájame na 2 cm hrubé kolieska, opečieme na grile z oboch strán a potrieme cesnakom.
Na tanier kladieme koliesko bagety a navrch upečené šery paradajky (cca 3-4 ks)so šalátovými listami, zakryjeme ďalším kolieskom bagety. Nakoniec položíme na bagetu grilovaný syr.
Môžeme poliať balzamicovým octom.
Rada: Na grilovanie môžete použiť aj oštiepok, kozí alebo ovčí syr. Ja syr vykrojím kolieskom, aby mal pekný tvar na bagete a kúsky syra čo mi ostanú nakrájam na drobné kocky a pridám napríklad do šalátu z čerstvej zeleniny .