Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Grilovaný syr so cherry paradajkami a cesnakovou bagetou

  • 10 ks Hermelínu alebo Plesnivca
  • olivový olej
  • soľ, drvené čierne korenie
  • 750g šery paradajok
  • Bazalka
  • 2 čerstvo upečené dlhé bagety
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • šalát na ozdobu
  • balzamikový ocot podľa chuti

Syr rozkrojíme na polovice a naložíme na určitý čas do olivového oleja, soli a drveného čierneho korenia. Potom usušíme a opečieme na grile.

Šery paradajky umyjeme, osolíme, polejeme olivovým olejom a premiešame s nasekanou bazalkou. Upečieme v rozpálenej rúre alebo pod grilom.

Bagetu nakrájame na 2 cm hrubé kolieska, opečieme na grile z oboch strán a potrieme cesnakom.

Na tanier kladieme koliesko bagety a navrch upečené šery paradajky (cca 3-4 ks)so šalátovými listami, zakryjeme ďalším kolieskom bagety. Nakoniec položíme na bagetu grilovaný syr.

Môžeme poliať balzamicovým octom.

Rada: Na grilovanie môžete použiť aj oštiepok, kozí alebo ovčí syr. Ja syr vykrojím kolieskom, aby mal pekný tvar na bagete a kúsky syra čo mi ostanú nakrájam na drobné kocky a pridám napríklad do šalátu z čerstvej zeleniny .

 
Reklama