Tarhoňa s klobáskou
Suroviny:
zemiaky
domáca klobaska
cestoviny-tarhoňa/môžeš si ju urobiť dopredu a to múka,trochu soli,1 vajce a voda,urobiš tuhé cesto a potom ho nastruhaš na struhadle a nechaš vyschnuť/
cibuľa,olej,červená paprika,cesnak.
Techn.postup:
Na oleji opražime do zlatista cibuľu,zasypeme červenou paprikou a hneď zalejem vodou aby paprika nezhorkla.Pridáme klobasku nakrajanu na 3 cm kúsky,cesnak, zemiaky nakrajame na kolieska a vody toľko aby boli zemiaky ponorené,osolime opatrne a pridáme trochu vegety,keď su zemiaky polouvarené na vrch nasypeme za hrsť tarhone, nemiešame, zmiernime oheň, prikryjeme a dodusime až kym je tarhoňa mäkka.
Odstavime zo sporaka, premiešame a papkame s kyslou uhorkou alebo čalamádou.